Yoga & Reiki
hem
yoga
reiki
bokning
kontakt
reiki
Vad är Reiki?

Reiki är universell livsenergi och en naturlig healingmetod med japanskt ursprung. Reiki hjälper oss att slappna av, hantera stress, må bättre och känna oss mer vitala och harmoniska. Livsenergin kan balansera och hjälpa kroppens alla nivåer - fysiskt, emotionellt, mentalt, andligt - att självläka.
Energiflödet i en reikibehandling löser upp blockeringar i kroppens energisystem. Stress och spänningar minskar, samtidigt som energi och vitalitet ökar ju mer man möjliggör för livsenergin att flöda fritt. Reiki lämpar sig för alla och kan vara ett härligt alternativt komplement till annan behandling och friskvård. Reiki kan användas som avslappningsmetod, som lindring för akuta eller kroniska sjukdomar eller för att behandla vardagsproblem som huvudvärk, sportskador, sår och ryggvärk.   

Du kan boka in en reikibehandling som du bokar in en massage, men det fina med reiki är att du även kan gå en kurs och lära dig att behandla dig själv och andra med Reiki. Mer information finns nedan under kursutbud.

Reikibehandlingar
Jag erbjuder 60 minuters liggande reikibehandling eller kortare i sittande ställning.

En reikibehandling kan enkelt beskrivas som lätt beröring på eller ovanför din fullt påklädda kropp. Den kan utföras i meditativ stillhet eller till lugn musik - valet är ditt!

En enskild reikibehandling kan vara underbart avstressande och helande, men om en djupare healing önskas gör man klokt i att boka en eller flera uppföljningsbehandlingar.
Jag är medlem av Förenade Reikiförbundet i Sverige (www.reikiforbundet.se)
samt ansluten till FriskvårdsChecken (friskvardschecken.se).


Reikikurser

Reiki 1

Under en Reiki 1 kurs lär du dig grunderna i Reiki systemet, vad Reiki är, hur vi kan arbeta med Reiki energin och vilka effekter den kan ha. Reikins historia, filosofi och etik vid helande tas upp. Vi går igenom olika sätt att se på kroppen och energi genom det japanska hara systemet, det indiska chakra systemet och vårt körtelsystem. Efter en invigningsceremoni, en s.k. initiering, praktiserar vi hur man ger sig själv och andra reikibehandlingar, samt hur man läser av obalanser.


Reiki 2

Efter att ha genomgått grunderna i Reiki 1, praktiserat självreiki under några månaders tid samt gärna tränat på att ge behandlingar till nära och kära kan man känna sig redo för att gå vidare till Reiki nivå 2. Här får du lära dig tre av Reiki symbolerna som kommer att hjälpa dig att vidareutveckla din helande förmåga. Du blir också introducerad till hur man utför healing på distans. Med Reiki 2 får du en djupare förståelse för Reiki systemet och din egen spiritualitet. Efter initieringen för nivå 2 tränar vi på de tre symbolerna och dess mantra på olika sätt, samt lär oss hur vi kan använda dem vid behandlingar och i vår vardag. Vi praktiserar även vissa japanska Reiki tekniker och Reiki meditationer.


Reiki 3

Detta är den inledande Reiki master nivån för de som vill arbeta mot en djupare förståelse av medvetande, helhet, andlig upplysning och personlig utveckling. Du lär dig Reikins mästarsymboler och hur man utför initieringar. Efter genomförd Reiki 3 kurs kan du initiera i helande syfte, men att undervisa andra gör man först efter genomförd Reiki Master kurs.


Reiki Master/Reiki lärare

Detta är den högsta nivån inom Reiki systemet och den är lämpad för erfarna Reikiutövare som har genomgått Reiki 1-3 och nu vill utbilda andra i Reiki. Den här nivån kräver stort engagemang.
Det finns ibland en möjlighet att kombinera Reiki 3 med en Reiki Master kurs.


För dig som redan har gått någon kurs hos en annan Reiki lärare och nu vill repetera en nivå erbjuder jag specialpriser. Du som har genomgått Reiki 1 hos en annan lärare och nu vill fortsätta med Reiki 2 hos mig kan ha möjlighet att göra det efter ett inledande samtal. Reiki 3 och Reiki Master erbjuds först och främst till de som har genomgått Reikiträning hos mig.
yogareiki.se